Zeist – Woudenbergseweg

In de villa’s is veel aandacht voor persoonlijke warme zorg contacten. Ouderen die bij ons wonen, leven zo normaal mogelijk met elkaar in een huishoudelijke begrijpelijke omgeving en kunnen zelf -met ondersteuning- hun dagelijkse leven inrichten. We bieden ondersteuning waar dat nodig is, bijvoorbeeld bij het aankleden en eten of met intensieve zorg gedurende de hele dag.

Bij mensen met dementie ontstaat slapeloosheid veelal door ontregeling van de biologische klok. Daarom hanteren de zorgverleners geen vaste volgorde en wordt iedere ochtend gekeken wie er al wakker is om geholpen te worden. Verder hanteren we een vaste indeling van de dag, we doen de dingen zoveel mogelijk in dezelfde volgorde. We helpen onze bewoners met tijdsoriëntatientatie “Het is nu half elf, koffietijd” of “We gaan eten, zullen we de tafel gaan dekken?”

Onze zorg is persoonlijk en sluit zo veel mogelijk aan bij wat iedere bewoner gewend is.  De dementerende mens is sneller vermoeid en sneller overbelast. Het is allemaal sneller teveel. Daarom sluit onze kleinschaligheid precies aan bij de belevingswereld van onze bewoners. We proberen teveel drukte in huis, harde geluiden en teveel TV te voorkomen en hebben een vast team aan verzorgenden, zodat vreemde gezichten zoveel mogelijk vermeden worden.

Samen lachen, ook bij dementie is belangrijk. In de relatie tussen de verzorger en iemand met dementie kan humor een belangrijke rol spelen. Humor relativeert en versterkt de betrokkenheid. Het gaat er vooral om dat je samen kunt lachen. Zwaarmoedigheid helpt niet, een prettig muziekje op de achtergrond of samen zingen wel.

Bezoek is altijd welkom. U kunt samen in de huiskamer zitten, in uw eigen kamer of ‘s zomers in de tuin. Samen wandelen in het park of een terrasje pakken op de Slotlaan; alles is om de hoek.  Relaties blijven belangrijk, ook wanneer de bewoner ons niet meer herkent en onze spreektaal niet meer verstaat, blijft het mogelijk en belangrijk contact met hem te onderhouden. De taal van het lichaam – een hand, een zoen, een arm om de schouder – zal hij nog lang verstaan.

0
Kamers
0
Zorgprofessionals
BEZICHTIGING INPLANNEN

“Vraag over ons, de locatie, de zorg of iets anders? Bel of mail gerust.”

Ria Nap • Locatiemanager Zeist - Prins Hendriklaan

Leer Ria kennen

“Met meer dan 10  jaar ervaring probeer ik iedere dag een bijdrage te leveren aan een prettige invulling van de dag voor onze bewoners en medewerkers. De contacten met bewoners, familieleden en medewerkers zijn een belangrijk onderdeel voor het uitvoeren van mijn verantwoordelijkheden. Duidelijke communicatie, eerlijkheid en toegankelijk zijn eigenschappen die me passen. De lijn die we als organisatie hebben ingezet om medewerkers te laten groeien in hun rol stimuleer ik. Verantwoordelijkheden lager leggen, en daar waar ze horen werkt mee aan een platte organisatie waarin iedereen zijn steentje bijdraagt.

Er zijn achttien bewoners die verdeeld over 2 villa’s wonen. Ik geef als locatiehoofd leiding aan een team die in beide huizen werkt.”

Contactgegevens Locatiemanager

Ria Nap

Woudenbergseweg 7

3701 BA Zeist

06-17726827

BEKIJK OOK EEN VAN ONZE ANDERE LOCATIES

Klik op een van de onderstaande buttons om meer te weten te komen over de overige locaties.

Empe
Driebergen-Rijsenburg
Zeist – Prins Hendriklaan