Driebergen-Rijsenburg

Gelegen in een rustige villawijk is Zonneburg Driebergen-Rijsenburg omgeven door een grote tuin met prachtige bomen. Op deze locatie met een prachtig lichte nieuwe aanbouw richten wij ons met name op somatische zorg, waarbij de zorgvraag vaker van lichamelijke aard is. Wij beschikken over 21 appartementen. Omringd door Nationaal Park ‘de Utrechtse Heuvelrug’ en op 10 minuten rijden van het centrum is er voor een ieder wat wils.

Lees meer over Driebergen-Rijsenburg
 • zonneburg_driebergen_01
 • zonneburg_driebergen_02
 • zonneburg_driebergen_03
 • zonneburg_driebergen_05
 • zonneburg_driebergen_08
 • zonneburg_driebergen_09

“Ruim 6 jaar woon ik al in Zonneburg en zou niet graag meer terug willen naar mijn vorige woning. De verzorging is zeer goed en ik krijg veel aandacht van de zusters. Wij hebben een zeer actieve activiteitenbegeleidster die veel uitstapjes organiseert en ons met eigen bus ernaartoe rijdt. De bewoners scrabbelen veel en wandelen in onze grote tuin. Er wordt ook veel gewerkt aan kruiswoordpuzzels. Het meedoen aan programma’s is niet verplicht, we kunnen meedoen als we willen.”

Mevr. Loek van Gorkom van Hellemond • Bewoner Driebergen-Rijsenburg

Zeist – Prins Hendriklaan

Verwacht heropening (medio maart 2023) Zonneburg Zeist Prins Hendriklaan!

Op minder dan vijf minuten lopen van het gezellige centrum van Zeist vindt u Zonneburg Zeist Prins Hendriklaan. Naast het centrum kan men ook eenvoudig (onder begeleiding van familie) een uitstapje maken naar het bos. Op deze locatie richten wij ons op dementiezorg (Psychogeriatrie) en dus worden de 10 kamers zoveel mogelijk ingericht met spullen van de bewoners om herkenbaarheid en het thuisgevoel te borgen. Tevens zijn er in en om de villa allerlei maatregelen getroffen om de veiligheid van de bewoners te kunnen garanderen.

Op dit moment zijn wij deze villa aan het verbouwen. Wij gaan een lift plaatsen en realiseren twee nieuwe 2-kamerappartementen met badkamer op de 2e verdieping. Verder zullen alle badkamers, maar ook het gehele pand een make-over ondergaan. Wij openen medio maart 2023 weer onze deuren.

Mocht u op voorhand al informatie wensen, neemt u dan gerust contact op met de familymanager
Nicole Wouters van den Oudenweijer 06-19173205

Lees meer over Prins Hendriklaan

“Toen wij twee jaar geleden onze eerste schreden in Verzorgingshuis de Zonneburg zetten, was het wel even wennen….Wij waren eigenlijk nooit van dichtbij in aanraking geweest met dementerende mensen, dus was het wel even slikken. Gelukkig werden we bijzonder aardig ontvangen en vonden we de omgeving, zeker ook door de heerlijke lichte serre, heel aangenaam.

Voor onze moeder, die altijd heel zelfstandig is geweest, was de stap enorm, maar gelukkig werd er door alle medewerkers van de Zonneburg bijzonder goed op haar hang naar onafhankelijkheid geanticipeerd, en werd zij in haar waarde gelaten.

Geleidelijk aan begon onze mam een beetje te wennen, voor ons als drie dochters was het een grote opluchting dat we voelden dat ze bij de Zonneburg in goede handen was, want de verantwoordelijkheid om ongelukken te voorkomen werd te groot in de laatste periode dat zij nog thuis woonde. Haar, en dus ook onze wens, was dat zij tot haar dood zelfstandig zou blijven wonen, maar op een gegeven moment toen dit niet meer haalbaar bleek te zijn moest er snel ingegrepen worden.

Inmiddels is deze entree in de Zonneburg alweer twee jaar geleden. Bij onze moeder heeft de dementie flink toegeslagen. We zijn blij met de goede liefdevolle verzorging die de medewerkers van Zonneburg onze moeder geven, en ook wij worden er altijd even hartelijk ontvangen!”

Dorine Jonkman- Gravendeel • Zeist Prins Hendriklaan

Zeist – Woudenbergseweg

Op steenworp van de andere villa aan de Prins Hendriklaan ligt op de Woudenbergseweg locatie Zonneburg Woudenbergseweg. Met een achtertuin grenzend aan het Wilhelminapark kunnen de bewoners direct genieten van alle groen- en watervoorzieningen. De winkels op de Slotlaan, het Wilhelminapark en het Zeisterbos bevinden zich allen op minder dan vijf minuten lopen. De villa bevat 10 kamers verdeeld over twee verdiepingen en ook hier richten wij ons voornamelijk op dementiezorg (Psychogeriatrie).

Lees meer over Woudenbergseweg
 • zeist_woudenbergseweg_01
 • zeist_woudenbergseweg_02
 • zeist_woudenbergseweg_03
 • zeist_woudenbergseweg_04
 • zeist_woudenbergseweg_07
 • zeist_woudenbergseweg_08

“Wij als familie ervaren de zorg- en dienstverlening vanuit Zonneburg als zeer op onze moeder van toepassing. Het is een heel prettig woon- en leefklimaat, waarin ze vertoeft. Helaas ging het thuis wonen niet meer. Na de verhuizing voelde ze zich meteen op haar gemak. De medewerkers leven zich goed in hoe haar leven tot nu toe is geweest. Dat maakt leuke gesprekken met haar mogelijk. Als we op bezoek komen vertellen de medewerkers ons er enthousiast over. Hopelijk kan moeder nog een poos in Zonneburg blijven wonen.”

Nynke van Amerongen • Zeist Woudenbergseweg
 • zonneburg_empe_01
 • zonneburg_empe_02
 • zonneburg_empe_03
 • zonneburg_empe_04

Empe

Het huis in de bocht, zo staan wij ook wel bekend. Een prachtig monumentaal herenhuis met een omheinde groene achtertuin met aangelegde wandelpaden, gelegen in de groene omgeving van Gelderland, midden op de Veluwe nabij de IJssel. Omringd door authentieke dorpen en steden zoals Brummen en Zutphen en de enorme hoeveelheid groen zijn er veel mooie wandelroutes in de nabijheid. Op deze locatie bieden wij zowel somatische zorg als dementiezorg en beschikken wij over 10 appartementen.

Lees meer over Empe

“Er moest plotseling een plek voor mijn man gevonden worden. Hij is twee maanden in een groot tehuis geweest, waar wij, mijn kinderen en ik, helemaal geen goed gevoel over hadden. Dus wij op zoek naar iets anders in de buurt van Zutphen. We vonden op internet ”Zonneburg” in Empe, een kleinschalig tehuis waar 10 mensen kunnen verblijven. Weliswaar particulier, maar tot op de dag van vandaag, we zijn nu acht maanden verder, zijn we zo blij dat we dit hebben gevonden. De mensen krijgen veel aandacht en liefde van de verzorgsters en de verzorging is ook uitstekend. Wij zijn alleen maar positief! Wat ik ook erg belangrijk vind is, dat er altijd een luisterend oor is en de bereidheid om te helpen of om dingen anders te doen, bij de leidinggevenden.”

Mevr. T. Sietsma • Empe