Dementiezorg, een specialisme

Dementie heeft een grote invloed op het leven van mensen met dementie en hun familie. De mantelzorger krijgt te maken met een continu proces van verlies en veranderende zorgtaken. Mantelzorg bij dementie is een zware taak. Het is zwaar om een naaste te zien veranderen door dementie. Door de ziekte wordt iemand steeds meer afhankelijk. Een gelijkwaardige relatie verandert zo in een zorgrelatie. Dit proces geeft verdriet. Ook verandert een intieme relatie volledig. Veel mantelzorgers raken emotioneel en lichamelijk overbelast door de zorg.

Huiselijke zorg

In de villa’s in Zeist richten we ons uitsluitend op dementiezorg (psychogeriatrie). De groepsgrootte varieert tussen de 8 en 10 bewoners per locatie. U kunt rekenen op een veilige, geborgen en beschermende omgeving waar we de rust, structuur en persoonlijke aandacht bieden die onze bewoners vragen. Huiselijkheid en warmte staan hierbij centraal.

Alle huizen zijn voorzien van een huiskamer waar voldoende plaats is voor alle bewoners en waar u alles vindt om de dag aangenaam door te brengen. Deze dag brengen we vooral met elkaar door. Een voorbeeld van huiselijke zorg is onze visie op eten. We dekken samen de tafel waarbij we het eten in warmhoudschalen op tafel plaatsen. Zelf opscheppen en daarmee bepalen wat en hoeveel je eet, net zoals thuis. Uiteraard ondersteunen we hierin als dit niet meer zelf gaat.

Veilige en vertrouwde omgeving

Zorgresidentie Zonneburg biedt u persoonlijke zorg en aandacht in een huiselijke omgeving. Alle ouderen met een zorgbehoefte in de omgeving van Zeist / Driebergen / Utrecht / Doorn / Langbroek/ Empe / Deventer / Apeldoorn / Zutphen / Warnsveld / Amersfoort / Soest / Bilthoven / De Bilt / Bosch en Duin / Den Dolder / Voorst / Brummen / Apeldoorn / Huis ter Heide / Leersum / Odijk / Bunnik / Woudenberg / Veenendaal / Twello kunnen terecht bij een van de locaties van Zorgresidentie Zonneburg. Zorgresidentie Zonneburg is gespecialiseerd in het leveren van somatische en psychogeriatrische zorg aan ouderen. Op deze foto ziet u een bewoner een knuffel vasthouden. Kleinschalige zorg in Zeist / Driebergen / Utrecht / Doorn / Langbroek/ Empe / Deventer / Apeldoorn / Zutphen / Warnsveld / Amersfoort / Soest / Bilthoven / De Bilt / Bosch en Duin / Den Dolder / Voorst / Brummen / Apeldoorn / Huis ter Heide / Leersum / Odijk / Bunnik / Woudenberg / Veenendaal / Twello Bezichtiging zorginstelling Zorgresidentie Zonneburg Betaalbare Zorg Vergoeding Kleinschalige Zorginstellingen Zeist Utrecht Gelderland Driebergen Empe Driebergen Zorg Woonservicekosten Kwaliteit Betrokkenheid in de Zorg Professionele Zorg Veiligheid Zorg Zorg met elkaar Service en Comfort Service en comfort algemeen Psychogeriatrie Somatiek Vacatures Zorg Verzorgende Wie zijn Wij Familiebedrijf Kijk op Zorg Wonen Driebergen Dementiezorg Empe Dementie Empe Dementiezorg Zeist Dementie Zeist Dementiezorg Driebergen Dementie Driebergen Zorg op Maat Kleinschalige zorg Kleinschalige zorg Zeist Kleinschalige zorg Driebergen Kleinschalige Zorg Empe Kleinschalige zorg Utrecht Kleinschalige zorg Gelderland Kleinschalig wonen Zeist Kleinschalig wonen Driebergen Kleinschalig wonen Empe Kleinschalig wonen Utrecht Kleinschalig wonen GelderlandBewoners kunnen zich in onze villa’s en de tuin vrij bewegen zonder dat ze daarbij gevaar lopen. De villa’s zijn allemaal voorzien van beschermende maatregelen om te voorkomen dat onze bewoners een risico lopen. Geen open vuur, scherpe voorwerpen staan achter slot en grendel, gereguleerde temperatuur van kranen en niet-giftige planten in en om huis zijn hiervan voorbeelden.

De kamers hebben allemaal een unieke uitstraling en indeling en zijn ingericht met eigendommen van de bewoners zelf. Dit zorgt voor herkenbaarheid en het vertrouwde gevoel van thuis wonen. De kamers bieden voldoende privacy om met naasten te zijn, maar ook de gemeenschappelijke ruimtes bieden deze mogelijkheid.

In de ‘huiskamers’ is altijd voldoende toezicht. Bewoners zijn altijd in beeld en worden, indien nodig, liefdevol gecorrigeerd. Er zijn voldoende medewerkers aanwezig om iedereen de aandacht en tijd te geven die nodig is.

Professionele zorg

Als organisatie proberen wij zo min mogelijk beperkingen op te leggen. Dit betekent veel vrijheid, maar soms ook iets meer risico. Lees hierover meer onder Algemeen.
Ook de service passen wij aan naar de bewoners van deze locatie. Lees hierover meer bij Service en Comfort.

Een gekwalifieerde medewerker is altijd in de directe omgeving van onze bewoners, 24 uur per dag, zeven dagen per week.

Er staat voor deze villa’s een team van professionals klaar die met ons meekijkt en meedenkt hoe we de beste zorg kunnen bieden die nodig is. Zo werken we samen met een Specialist Ouderen Geneeskunde, casemanagers dementie, professionals uit de psychiatrie zoals het Altrecht, logopedisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en een behandelend tandarts aan huis.

Copyright 2017 Zonneburg. Webdesign, ontwikkeling en hosting Onygo Media