WOON ZORG CONCEPT

Lees hieronder wat ons woon zorg concept o.a. biedt. Mocht u specifieke wensen of vragen hebben kunt u altijd contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

FULL SERVICE

Wij bieden een compleet pakket van wonen, zorg en dienstverlening in een luxe woonomgeving met als doel een leefomgeving te creëren die voor een ieder voelt als thuis. U betaalt een vast tarief per maand voor dit volledige woon service pakket. Naast de huur is o.a. gas/water/licht, onderhoud, schoonmaak, wasverzorging, maaltijden, alarmeringssysteem en deelname aan activiteiten inbegrepen.

REGIE

Omdat u bij ons zelf een appartement of kamer huurt ziet de overheid u als thuiswonend. Dit biedt een groot aantal voordelen. Naast een lage eigen bijdrage aan het CAK behoudt u hierdoor over veel zaken de regie. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf bepalen wie uw huisarts, fysiotherapeut of tandarts is. Uiteraard kunt u ook gebruikmaken van onze artsen. Tevens kunt u, indien wenselijk, met al uw vragen terecht bij onze SOG (Specialist Ouderen Geneeskunde) arts.

ZORGLEEFPLAN

Om u de zorg te kunnen geven die u verdient, wordt uitgebreid gekeken naar uw wensen, behoeften en vraagstukken. Samen stellen we een zorgleefplan op waarin dit allemaal wordt vastgelegd. Dit zorgleefplan zorgt ervoor dat u elke dag de zorg krijgt zoals u dat wil en wanneer u dat wil, 24 uur per dag. Wij bieden levensloopbestendige zorg, wat betekent dat u de rest van uw leven bij ons kunt blijven wonen.

ZORG

Om u een gerust gevoel te geven is het belangrijk dat u zonder zorgen bij ons woont. Daarom staan onze deskundige zorgteams dag én nacht voor u klaar, zodat u rustig kunt slapen en altijd op ons kunt rekenen. Wanneer uw zorgbehoefte met de jaren verandert of wanneer u tijdelijk meer zorg nodig heeft, groeit ons zorgaanbod met u mee, zodat u onder vrijwel alle omstandigheden bij ons kunt blijven wonen. Voor meer info bekijk onze in- en exclusiecriteria.

Wonen en zorg

Wij bieden een complete woon en zorg service voor ouderen met een zorgvraag die niet langer thuis kunnen of willen blijven. Deze zorg bieden we zowel aan de dementerende als somatische zorgvrager. De zorg wordt in onze locaties geleverd door HilverZorg.

Bijzonder is dat u ook als echtpaar bij ons kunt verblijven. In onze huiselijke villa’s kunt u uw appartement met uw eigen meubels inrichten zodat u zich direct thuis voelt. Ons doel is om u te ondersteunen waar u dat wil, zodat u zoveel mogelijk zelfstandig kunt leven.

  • zonneburg_driebergen_01

Eerstelijns verblijf en zorghotel

De meeste bewoners wonen permanent bij ons tot aan de laatste levensfase, echter bieden wij ook de mogelijkheid om tijdelijk bij ons te verblijven. Zo bieden wij eerstelijns verblijf (ELV) indien een kortdurend verblijf noodzakelijk is, om medische redenen. Dit houdt in dat u tijdelijk niet meer of nog niet verantwoord in uw eigen woonomgeving kunt verblijven, maar waarvoor een opname in het ziekenhuis of andere zorginstelling met medische specialistische behandeling niet nodig is. Uw (huis)arts/behandelaar moet hiervoor een aanvraag doen. ELV wordt voor iedereen vergoed vanuit de basiszorgverzekering.

Naast ELV kunt u verblijven op basis van zorghotel. Wanneer u uit het ziekenhuis bent ontslagen, maar toch liever nog even laat verzorgen in een veilige en aantrekkelijke omgeving kunt u voor onze zorghotel kamers kiezen. Het zorghotel kan (deels) vergoed worden vanuit een aanvullende zorgverzekering en voor maximaal vier weken. Vaak wordt een zorghotel alleen vergoed indien u een hoge aanvullende zorgverzkering heeft.

Wij hebben vaste kamers beschikbaar voor eerstelijns verblijf en zorghotel gasten. Aangezien men vaak op korte termijn gebruik wil maken van deze kamers raden wij het aan om of telefonisch contact met ons hoofdkantoor op te nemen of rechtstreeks te mailen naar onze locatiehoofden.

Contactgegevens

Hoofdkantoor

088 018 5400

Driebergen-Rijsenburg &
Zeist Woudenbergseweg 

Nikita Heijnen

n.heijnen@hilverzorg.nl

+31 6 17481859

Voorst & Empe

Saskia Kroes (Interim Locatiemanager)

WILT U MEER OVER ONS WETEN EN WIE WIJ ZIJN? KLIK DAN HIER.

Somatiek

Ouder worden brengt lichamelijke ‘uitdagingen’ met zich mee. Wij snappen dat het vervelend is als u niet alles meer zelf kunt doen. Uit bed opstaan, wassen, aankleden, een aantal van de dagelijkse handelingen die steeds moeizamer gaan. Hulp en ondersteuning is vaak onvermijdbaar, maar dit betekent niet dat deze dagelijkse handelingen vervelend moeten zijn. Door u de regie te geven over de dagelijkse gang van zaken, uw behoeften qua zorg en ondersteuning, zorgt ervoor dat het thuisgevoel zoveel mogelijk in tact blijft. Zo kijken wij naast wat ouderen niet meer kunnen ook vooral naar wat zij nog wél kunnen doen.

Samen met u, uw familie, de huisarts, uw contactverzorgende en eventueel de SOG (Specialist Ouderen Geneeskunde) arts wordt er een zorgleefplan opgesteld waarin wordt vastgesteld wat uw wensen en behoeften zijn. Zodoende heeft u volledige regie over de intensiviteit van onze ondersteuning. Wij stimuleren onze bewoners om hun leven zo in te richten dat het past bij zijn wensen en gewoonten.

De zorg wordt bij ons geleverd door vijf zorgteams, elk geleid door één van onze drie zorgzame locatiehoofden. Onze zorgteams bestaan uit verpleegkundingen, verzorgenden-IG, helpenden, zorgondersteuners en stagiaires. Tevens beschikken wij over onze eigen SOG (Specialist Ouderen Geneeskunde) arts.

Er zijn op alle locaties altijd 24/7 gediplomeerde medewerkers aanwezig om de bewoners ten allen tijden te voorzien van zorg en ondersteuning.

In het kort

  • Regie in eigen hand

  • Specialist Ouderen Geneeskunde

  • 24/7 gediplomeerde medewerkers aanwezig

Bij ons wonen?

Klik hieronder om de in- en exclusiecriteria te bekijken.

“Vraag over wonen bij Zorgresidentie Zonneburg? Hulp nodig bij het bereken van uw eigen bijdrage etc.? Wij snappen dat er een hele hoop tegelijk op u afkomt bij het regelen van zorgzaken. Daarom staan wij u graag bij in dit proces.”

Brigitte Irahouten • Manager Bedrijfsvoering

Psychogeriatrie

Naast lichamelijke aandoeningen betekent ouder worden voor sommige ouderen ook afbreuk van de geestelijke gezondheid. Dementie (psychogeriatrie) is een veel voorkomende aandoening. Gemiddeld krijgt één op de vijf mensen dementie. Bij vrouwen is het zelfs één op de drie.

Naarmate de ziekte vordert, verliest iemand met dementie steeds meer de regie over zijn eigen leven. Gedrag en persoonlijkheid kunnen hierdoor veranderen en dagelijkse vaardigheden worden dan ook steeds moeilijker.

Dit heeft een enorme impact heeft op de levens van mensen met dementie en hun naasten. Fysieke en psychische ondersteuning aan deze oudere is van groot belang en herkenbaarheid is een belangrijk onderdeel in het dagelijkse leven. Zo streven wij ernaar om een zo herkenbaar mogelijk thuisgevoel te creëren. Door middel van eigen meubilair, ruimte geven aan gewoonten in eten en drinken maar ook vrijheid in de tijd van opstaan en naar bed gaan. Daarnaast wordt door persoonlijk contact tussen zorgverleners en bewoners een vertrouwensrelatie opgebouwd die het thuisgevoel bevordert.

Voor familie van mensen met dementie verandert er ook een hoop. De grootste zorg is vaak de veiligheid of het niet meer voldoende eten en drinken. Wij zorgen ervoor dat u als familie met een gerust hart weggaat na een bezoek.

Waar we goed in zijn is het zoeken en onderhouden van het persoonlijk contact met onze bewoners. Wij doen ons best om de dagen zo prettig mogelijk te laten beleven, samen in de huiskamer maar ook individueel.

Iedere bewoner heeft een eigen contactverzorgende. Zij of hij heeft de belangen van de bewoner goed in beeld en heeft regelmatig contact met het eerste contactpersoon van de bewoner.

In het kort

  • Structuur

  • Herkenbaarheid

  • Gevoel van thuis creëren

Bij ons wonen?

Klik hieronder om de in- en exclusiecriteria te bekijken.

BENIEUWD NAAR ONZE LOCATIES? BEKIJK ZE HIER.

Kwaliteitsmanager

“In 2014 ben ik afgestudeerd als HBO-verpleegkundige. De jaren daarna heb ik werkervaring opgedaan als HBO-verpleegkundige in het ziekenhuis en als wijkverpleegkundige in de thuiszorg. In de loop der jaren is mijn affiniteit met de organisatie en kwaliteit van de zorg steeds groter geworden en ik wilde daar graag meer in betekenen. Zodoende ben ik sinds januari 2019 werkzaam als kwaliteitsmanager bij Zorgresidentie Zonneburg.

Als kwaliteitsmanager houd ik mij bezig met de inhoud en kwaliteit van zorg, ik volg nieuwe ontwikkelingen in de zorg en pas werkwijzen daar op aan. Hier zijn landelijke richtlijnen en wetten voor en dit wordt afgestemd en getoetst door de Raad van Toezicht, zorgverzekeraar en zorgkantoor.

Verder heb ik oog voor de randvoorwaarden van kwalitatief goede zorg, denk aan de locaties die voldoen aan veiligheidseisen en de juiste scholingsprogramma´s voor de zorgverleners. Met mijn verpleegkundige kennis en ervaring zet ik mij in voor deskundigheid en professionalisering van de zorgverlening. Ik heb dan ook een nauwe samenwerking met de verschillende locaties van de Zonneburg en coach de zorgverleners op het gebied van kwaliteit van zorg.”

Daphne Streppel • Kwaliteitsmanager

Klik hieronder om de documenten in te zien

Kwaliteitsverslag 2020

Kwaliteitsverslag 2021

Vastgesteld IGZ rapport

PREZO

Inspectie voor de Gezondheidszorg 2016

MEER WETEN?

Heeft u een vraag of wilt u onze locaties bezichtigen? Klik dan hieronder om in contact te komen.

VRAAG
BEZICHTIGING